تغذیه سالم و تنوع در رژیم غذایی کودکان امری بسیار مهم و حیاتی است. در این مقاله، به بررسی عوامل تأثیرگذار بر تغذیه کودکان و راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی آنها میپردازیم. همچنین، نکات مهمی برای بهبود روابط والدین و فرزند در مورد تغذیه بچهها را به اشتراک میگذاریم. با ما همراه شوید و راهکارهای سالم برای تغذیه بهتر کودکان خود را کشف کنید.
تغذیه سالم و تنوع در رژیم غذایی کودکان امری بسیار مهم و حیاتی است. برای اطمینان از رشد و سلامتی آنها، بهتر است میوهها و سبزیجات را به صورت منظم به رژیم غذایی آنها اضافه کنیم. غذا دادن به کودک بد غذا بسیار خستهکننده و زمان بر می باشد و یک اختلاف و کشمکش دائمی بین والدین و فرزند به وجود می آورد.
براساس نظر محققین روموکو: خُلقوخو، شخصیت کودک، حساسیت های حسی، ژنتیک، شیوههای تغذیه والدین، آشنایی دیرهنگام با انواع مختلف غذاها و بافتهای غذایی می تواند منجر به بد غذایی شود.
راهکارها
- یک وعده غذایی برای کل خانواده در نظر بگیرید و اگر فرزندتان از خوردن در آن زمان امتناع کرد، برای او غذای دیگری تهیه نکنید.
- اگر کودک از خوردن غذا امتناع کرد، از تحت فشار قراردادن او خودداری کنید. بهتر است کودکان یاد بگیرند از غریزه گرسنگی خود برای غذا خوردن کمک بگیرند. تهیه غذا بر عهده والدین است و تصمیم خوردن بر عهده کودک است.
- به خاطر خوردن غذاهای جدید به فرزندان رشوه ندهید.
- به این دلیل که کودک یک بار غذا را رد میکند، تسلیم نشوید. به امتحان غذاهای جدید و غذاهایی که فرزندتان قبلاً دوست نداشت، ادامه دهید. ممکن است 10 بار یا بیشتر یک غذای جدید را بچشد تا آن را بپذیرد.
- با تزیین غذاها به شکلهای سرگرمکننده و رنگارنگ، آنها را جذاب کنید تا کودکان به خوردن آنها ترغیب شوند.
- کودک را به انجام کارهای مختلف آشپزی تشویق کنید: الک کردن، هم زدن، شمارش مواد، چیدن سالاد و غیره.
در نهایت، صبور باشید و غذاهای جدید را به تدریج به کودک بدهید. به ارائه طیف گستردهای از غذاهای سالم ادامه دهید. اگر کودکتان رشد مناسبی ندارد و یا با امتحان کردن غذاهای جدید، دائماً دچار تهوع و استفراغ میشود، از پزشک مشورت بگیرید.