نکات مهم برای تقویت استقلال و هویت کودکان

در حدود 18 ماهگی، کودکان ما آغاز به شناخت خود به عنوان فردی جداگانه می‌کنند. آن‌ها با اسم خود به خودشان اشاره می‌کنند و از دیدن عکس‌های خود لذت می‌برند. در این مرحله، کودکان به آرامی کنترل بیشتری بر زندگی خود پیدا می‌کنند. در این مقاله، راهنمایی‌هایی برای والدین برای تقویت شخصیت و استقلال کودکان ارائه می‌شود.
احساس نسبت به خود
2 دقیقه مطالعه
نکات مهم برای تقویت استقلال و هویت کودکان

حدوداً در 18 ماهگی، کودک شما می‌فهمد که او یک فرد مستقل است. او به خودش با نامش اشاره می‌کند و لذت می‌برد که به عکس‌های خود نگاه کند. از حالا به بعد او هر روز بیشتر و بیشتر می‏تواند کنترل زندگی خود را در دست بگیرد. والدین می‏توانند به شکوفایی شخصیت و تقویت استقلال کودکان کمک کنند.

نکات زیر می‌تواند قابل توجه باشد:

  1. سعی کنید کارها را برای او آسان کنید. از دو سالگی به بعد، وسایل مربوط به او را به نحوی مرتب کنید که او بتواند به‌طور مستقل کارهایش را انجام دهد.
  2. لباس‌هایی بخرید که درآوردن و پوشیدن آن‏ها راحت باشد تا خودش بتواند این کارها را انجام بدهد. شرایط خانه را طوری فراهم کنید تا بتواند کارهای مربوط به خودش را انجام دهد، مثلاً یک زیرپایی در کنار روشویی قرار بدهید تا بتواند بدون کمک شما دست‌هایش را بشوید و یا جالباسی کم ارتفاعی در نظر بگیرید که لباس‌هایش را به آن آویزان کند.
  3. او را تشویق کنید که به شما کمک کند و یک محیط مستقل برایش فراهم کنید. کمک کردن برای او فعلاً یک بازی است، نه یک تکلیف. مثلاً کارهای ساده‌ای مثل باز کردن لوازم خریداری شده، چیدن میز غذا، جارو کردن آشپزخانه موجب می‌شود کودک شما احساس کند که دست‌آوردی داشته و کمک کردن بخشی از زندگی او است.
  4. اجازه دهید تصمیم بگیرد؛ امکان اعطای حق تصمیم‌گیری به کودک این احساس را می‌دهد که تا حدی روی زندگی خودش کنترل داشته باشد. مثلاً اجازه دهید بلوزی را که دوست دارد بپوشد، خودش انتخاب کند یا نحوه چیدن اثاثیه اتاقش را خودش انتخاب کند.
  5. کمک کنید تا احساس کند محبوبیت و جایگاه ویژه‌ای در زندگی دارد، این که شما او را دوست دارید و ارزش دوست داشته شدن را دارد. انتقال این پیام به او کمک می‌کند تا از نظر عاطفی استوار باشد، فراموش نکنید که به او بگویید دوستش دارید.
  6. وقتی درمانده می‌شود و نیاز دارد که گریه کند او را آرام کنید به او نگویید "بچه نباش! گریه نکن!" با این کار حق غمگین بودن او را انکار می‏‌کنید.
منبع: کتاب "همه مادران سالم اند اگر..."

مقالات مرتبط

خشم در کودکان: علل و انواع آن در سنین ۱ تا ۵ سالگی
احساس نسبت به خود
12 تا 60 ماهگی
27 مهر 1401
ترس از تاریکی
احساس نسبت به خود
32 تا 36 ماهگی
03 شهریور 1403
 پوشیدن لباس به تنهایی
احساس نسبت به خود
27 تا 31 ماهگی
03 شهریور 1403
 مستقل شدن کودکان
احساس نسبت به خود
38 تا 42 ماهگی
11 شهریور 1403
کنترل هیجانات
احساس نسبت به خود
40 تا 44 ماهگی
13 شهریور 1403
مهارت استدلال و کسب استقلال در کودکان
احساس نسبت به خود
40 تا 44 ماهگی
13 شهریور 1403

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از