غذای کمکی مناسب برای نوزادان - راهنمای مصرف و توصیه‌های تغذیه

نگرانی‌ها و سوالات مادران درباره غذای کمکی نوزادان بسیار طبیعی است. در این نوشتار با توصیه‌های متخصصان روموکو، غذاهای مناسب برای کودکان 6 ماه به بالا و نشانه‌های آمادگی نوزاد برای خوردن غذای جامد آشنا می‌شویم. همچنین با باورهای غلط درباره غذای کمکی آشنا شده و راهنمایی‌هایی برای تغذیه‌ی کمکی کودک ارائه می دهیم.
تغذیه
3 دقیقه مطالعه
غذای کمکی مناسب برای نوزادان - راهنمای مصرف و توصیه‌های تغذیه

متخصصان روموکو مصرف غذاهای کمکی را برای کودکان 6 ماه به بالا توصیه می‌کنند. شما با توجه به نشانه‌های زیر متوجه می‌شوید که کودک شما برای خوردن غذای کمکی جامد آماده است یا خیر:

  • کودک می‌تواند سر خود را نگه دارد.
  • با حمایت کم یا بدون تکیه‌گاه می‌نشیند.
  • هنگامی که به کودک غذا می‌دهید، دهان خود را باز می‌کند یا به جلو خم می‌شود.

باورهای غلط در مورد غذای کمکی دادن به نوزاد

تعدادی از والدین غذای مکمل را با غلات (تک‌دانه) شروع می‌کنند. هیچ مدرک علمی وجود ندارد که در ابتدا باید از غلات غذا را شروع کرد.

برخی از والدین معتقدند که اگر ابتدا به کودک خود میوه بدهند، بعداً فرزندشان از خوردن سبزیجات امتناع می‌کند. در حقیقت، شما می‌توانید با هر نوع غذایی که می‌خواهید شروع کنید. حتی می‌توانید با پوره‌ی گوشت تغذیه‌ی کمکی کودک را شروع کنید، کاری که در گذشته رایج نبوده است.

بر اساس تحقیقات اخیر، توصیه می‌شود که گوشت یکی از اولین موادی باشد که در رژیم غذایی کودک قرار گیرد زیرا آهن مورد نیاز بدن کودک را تأمین می‌کند. حدوداً 6 ماه پس از تولد، ذخایر آهن در بدن کودک کاهش می‌یابد. بنابراین، آهن و روی از مواد مهم برای کودکان شش ماهه هستند. گوشت قرمز و غلات غنی شده، می‌توانند منابع خوبی برای تأمین آهن باشند.

توصیه‌های غذایی

کودک خود را با طیف گسترده ‏ای از غذاهای سالم آشنا کنید. غذاها را تک‌تک به رژیم غذایی کودک اضافه کنید تا اگر به غذای خاصی حساسیت یا واکنش آلرژیک دارد، بتوانید آن را تشخیص دهید. هر غذا را به مدت 3 روز متوالی به کودک بدهید.

اگر کودک شما برای اولین بار است که غذا می‌خورد و آن را نمی‌پذیرد، این وضعیت بسیار طبیعی است، بعداً می‌توانید دوباره امتحان کنید. به علت این‌که کودک شما شروع به یادگیری غذا خوردن کرده است، قورت دادن تکه‌ها یا غذاهای جامد برایش دشوار است. بنابراین، مواد غذایی را به صورت پوره و نرم به کودک بدهید. با گذشت زمان و رشد کودک، او تجربه بیشتری در خوردن غذاهای جامد پیدا می‌کند و خوردن غذاهای جامد هم برایش امکان پذیر می شود.

تهیه غذای کمکی کودک

  • غلات را با شیر خشک، شیر مادر یا آب مخلوط کنید؛ این کار باعث راحت‌تر قورت دادن آن‌ها می‌شود.
  • سیب، هویج و سایر میوه‌ها و سبزیجات سفت را ابتدا بپزید تا به راحتی خرد و پوره کنند.
  • غذاها را بدون استفاده از نمک و شکر به کودک ارائه دهید.
منبع: روموکو

مقالات مرتبط

غذاهای کمکی برای رشد کودک
تغذیه
6 تا 24 ماهگی
29 مرداد 1401
کودکان بدغذا و راهکارهای حل این موضوع
تغذیه
6 تا 24 ماهگی
02 شهریور 1401

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از