راهکارهای پذیرش فرزند جدید به خانواده و آماده‌سازی فرزند بزرگ‌تر

آمدن فرزند جدید به خانواده، یک تغییر بزرگ است که نیازمند راهکارهای مناسب برای پذیرش این تغییر در فرزند بزرگ‌تر می‌باشد. در این مقاله، با راهکارهایی کارآمد برای آماده‌سازی و تعامل مثبت میان فرزند بزرگ‌تر و کودک جدید آشنا می‌شویم.
وظایف والدین
2 دقیقه مطالعه
راهکارهای پذیرش فرزند جدید به خانواده و آماده‌سازی فرزند بزرگ‌تر

در صورتی که تنها یک فرزند دارید، او مرکز توجه شما خواهد بود و طبیعی است که پدر و مادر همه تمرکز خود را به سوی فرزند اول معطوف می‌کنند. با آمدن کودک جدید به خانواده، زندگی فرزند قبلی تغییر خواهد کرد و شما باید به او کمک کنید تا برای پذیرفتن عضو جدید خانواده آماده شود. دنیای کودک با آمدن فرزند جدید به شدت تغییر خواهد کرد.

برای آماده سازی فرزند بزرگتر و پذیرش فرزند جدید، این راهکارها را در نظر بگیرید:

  • درباره کودک جدید با فرزندتان صحبت کنید. به او اجازه دهید تا به ضربان قلب نوزاد گوش دهد، در تزیین اتاق کودک مشارکت کند و تصاویری را به گهواره کودک بچسباند.
  • بهتر است هنگام زایمان در بیمارستان حضور داشته باشد و به او آموزش دهید که چه اتفاقی قرار است بیفتد، تا کودک ناگهان با یک تغییر غیرمنتظره مواجه نشود.
  • پس از زایمان، کودک را به اتاق مادر و نوزاد در بیمارستان ببرید و اجازه دهید تا خواهر یا برادر جدیدش را ببیند و با کمک بزرگترها، نوزاد را بغل کند.
  • در چند هفته اول، کودک بزرگ‌تر ممکن است مشتاق باشد که در کارهای نوزاد کمک کند. اجازه بدهید زیر نظر شما هر آنچه از دستش برمی‌آید انجام دهد. این کار باعث خواهد شد که بین آن‌ها پیوندی صمیمی برقرار شود.
  • از او در حد توان و حوصله‌اش کمک بخواهید. وقتی مشغول بازی یا تماشای برنامه مورد علاقه‌اش است، او را برای کمک کردن در امور نوزاد، صدا نزنید. این باعث می‌شود که فکر کند نوزاد جدید مانع از انجام کارهای مورد علاقه‌اش است.
  • کودک بزرگ‌تر ممکن است تلاش کند به رفتارهای نوزادانه بازگشت کند تا توجه شما را به سمت خود جلب کند. ترتیبی بدهید تا ساعت‌هایی را بدون حضور نوزاد باهم بگذرانید و با هم بازی کنید.
  • قبل از اینکه نوزاد به دنیا بیاید، برنامه‌هایی را ترتیب دهید که خودتان در آن نباشید، مانند بازی در مهدکودک. بدین ترتیب او خواهد آموخت که چطور از شما جدا شود و نبودن شما را تجربه کند.
منبع: کتاب "چگونه با کودکم رفتار کنم"

مقالات مرتبط

کودک سر به هوا
وظایف والدین
30 تا 60 ماهگی
22 آذر 1402

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از