راهنمای کامل استریل کردن شیشه شیر برای کودکان | روش ها و توصیه های بهداشتی
آیا میخواهید بدانید چگونه شیشه شیر کودک را به درستی استریل کنید؟ در این مقاله، روشهای مختلف استریل کردن شیشه شیر را به شما آموزش میدهیم و توصیه های بهداشتی را برای این فرآیند ارائه میدهیم. با ما همراه شوید و مراحل مهم و حائز اهمیت استریل کردن شیشه شیر را درک کنید.

استریل کردن شیشه شیر، یک مرحله مهم و حائز اهمیت است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه میکند قبل از هر بار استفاده، تمام شیشهها و لوازم جانبی کودک را استریل نمایید. این شامل بطری و سرشیشه می باشد. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا (AAP) نیز جوشاندن شیشه شیر را به مدت پنج دقیقه پیشنهاد میکند.
نحوه استریل کردن شیشه شیر:
- قبل از هر کاری ابتدا دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- بطری شیر و سرشیشه را با یک برس تمیز شستشو داده و تمام وسایل را با آب گرم بشویید.
- روشهای استریل عبارتند از:
- استفاده از دستگاه های الکتریکی: از طریق دفترچه راهنمای دستگاه الکتریکی دستورالعمل های ارائه شده را دنبال کنید.
- مطمئن شوید که شیشه شیر کودک شما در برابر بخار، مقاوم است.
- بطری را بصورت وارونه در دستگاه استریل قرار دهید.
- درپوش دستگاه استریل را ببندید و سپس آن را روشن کنید و اجازه دهید تا کارش تمام شده و خنک شود.
- اکثر دستگاه های استریل، بطری ها را به مدت 6 ساعت استریل نگه میدارند.
- استریل کردن با مایکروویو:
- می توانید بطریها را در مایکروویو یا دستگاه بخار قرار دهید.
- ابتدا تمام قسمت های بطری را جدا نموده و سپس آن را داخل مایکروویو قرار دهید.
- اگر بطری ها را در مایکروویو قرار دهید، 90 ثانیه طول میکشد تا استریل شود. دستگاه بخار، به سه الی هشت دقیقه برای استریل کردن نیاز دارد.
- هرگز شی فلزی در مایکروویو قرار ندهید.
- مراقب باشید، لوازم داخل دستگاه بسیار داغ میباشند.
- بطری ها را حداقل به مدت 30 دقیقه در ظرف بگذارید. درب ظرف را ببندید و مطمئن شوید که تمام ظروف داخل محلول باشند.
- بطری ها را تا قبل از زمان استفاده در محلول بگذارید. هنگامی که آماده استفاده از آن شدید، آن را از محلول خارج کرده و با آب استریل یا جوشیده بشویید.
- باید محلول را هر 24 ساعت یکبار تعویض کنید.
- قبل از استریل کردن، مطمئن شوید که بطریها قابلیت جوشاندن دارند و صدمه نمیخورند.
- قابلمه را پر از آب نموده و بگذارید آب بجوشد.
- بطریها را داخل آن قرار داده و مطمئن شوید که تمام بطریها کاملاً در زیر آب قرار گرفتهاند. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید بمدت 5 تا 10 دقیقه در آب بماند.
- شیشه شیر با این روش سریعتر آسیب میبیند، بنابراین میبایست دائماً مورد بررسی قرار گیرد.
- بهتر است بطری را قبل از استفاده، از ظرف آب جوش خارج کنید.
- اگر قرار نیست از بطریها بلافاصله بعد از جوشاندن استفاده شود، آنها را در جایی محفوظ قرار داده و روی آنها را بپوشانید تا از آلودگی جلوگیری شود.