راهنمای تغذیه شبانه کودکان: روشها و توصیههای کاهش شیرخوردن در شب
آیا میخواهید کودک شما بتواند شبها بدون شیر خوردن بخوابد؟ در این راهنما، روشهایی برای کاهش شیرخوردن شبانه کودکان را بررسی میکنیم. با تدریجی کردن وعدههای شبانه، میتوانید این عادت شبانه را به تدریج کاهش داده و کودک خود را آموزش دهید که بدون نیاز به شیرخوردن بخوابد. همچنین، راهکارهایی برای مواجهه با گریه و نیاز کودکان به شیر خوردن در شب ارائه میشود.
خواب و استراحت
2 دقیقه مطالعه
از حدود 6 ماهگی به بعد، کودک شما میتواند تا صبح بدون نیاز به شیرخوردن بخوابد، اما ممکن است عادت کند شبها برای شیرخوردن بیدار شود. اگر قصد دارید تغذیه شبانه کودکان را کم کنید، ابتدا به تدریج وعدههای شبانه را کاهش دهید و سپس به طور کامل قطع کنید.
شیردهی قبل از خواب: هنگام شیردهی قبل از خواب، اجازه ندهید کودک در حینی که سینه شما یا شیشه شیر در دهانش است به خواب برود. او باید یاد بگیرد که خودش بخوابد و برای آرام شدن به مکیدن متکی نباشد. به محضی که پلکهایش شروع به پایین افتادن میکند، او را از نوک سینه یا سر شیشه جدا کنید و سپس در رختخوابش قرار دهید.
شیردهی در حین بیداری: تا چند شب، وقتی کودک بیدار میشود، به او شیر بدهید اما مقدار آن را کاهش دهید. بعد از دادن شیر، بچه را بغل کرده و به تخت خودش بازگردانید و ببوسید و بروید.
دخالت همسر: اگر کودک شما با شیر خودتان تغذیه میکند، از اینجا به بعد باید همسرتان کاری را برعهده گیرد، زیرا کودک بوی شیر شما را احساس میکند و میخواهد به شیرخوردن ادامه بدهد. اگر به گریه کردن ادامه داد ۵ دقیقه صبر کنید و او را نوازش کنید و پشتش را بمالید، سپس به رختخواب خود بازگردید حتی اگر هنوز گریه میکند.
گریه کودک در شب: هر ۵ دقیقه یک بار به سراغ او بروید و فقط در صورتی که به شدت گریه میکند او را بردارید. وقتی گریهاش فروکش کرد او را به تختش برگردانید شاید این امر یک الی دو ساعت طول بکشد صبور باشید.
تغییر روش: تا چند شب بعدی از شیر دادن خودداری کنید و به جای آن راهکارهای شب بیداری کودک را به کار ببندید.