آیا میخواهید بدانید کودک را چگونه از شیر خود جدا کنید؟ آیا به دنبال راهکارهایی برای آسان کردن این فرآیند هستید؟ در این مقاله به بررسی روشها و نکات کاربردی برای از شیر گرفتن کودک میپردازیم. با ما همراه شوید تا این فرآیند را به روشی ساده و تدریجی تجربه کنید و راهنماییهای مفیدی برای مادران و کودکان دریابید.
شیرگرفتن با دادن اولین غذای جامد (حدود 6 ماهگی) به کودک شروع میشود و با قطع شیردهی (حدود 24 ماهگی) به پایان میرسد.
چگونگی گرفتن کودک از شیر
برای اسانتر کردن این فرایند، میتوانید از راهنماییهای زیر استفاده کنید:
- زمانی را برای از شیر گرفتن انتخاب کنید که کودک شما شاد و سالم است و هیچ تغییر بزرگی در خانواده شما در حال رخ دادن نیست (انتقال به خانه جدید، شروع به مهد کودک و غیره).
- این فرایند باید ساده و تدریجی باشد، پایان دادن ناگهانی شیردهی، پیامدهای عاطفی و جسمی برای مادر و کودک به همراه دارد.
- به آرامی فاصله بین شیردهی را طولانی کنید تا کودک شما به تدریج عادت کند. در ضمن مقدار شیر سینه مادر هم به مرور کاهش مییابد و سینه دچار درد و عفونت نمیشود.
- شیر را با فنجان به کودک بدهید که در طول فرایند گرفتن از شیر، از خواص خوب این ماده غذایی محروم نشود.
- در طول روز برای کودک خود برنامه های متنوعی در نظر بگیرید. مثلاً به کودک خود یک میان وعده یا نوشیدنی دیگر بدهید، به پارک یا مکان مورد علاقه او بروید، برای او کتاب بخوانید یا برایش آواز بخوانید.
- اگر شما یا نوزادتان احساس خوبی ندارید، شیر گرفتن را کمی به تعویق بیندازید. اگر هر د وی شما در سلامت کامل باشید، این تغییر به احتمال زیاد به آرامی رخ میدهد.
در مورد شیرگرفتن در شب، میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
- تغذیه شبانه بهتر است آخرین موردی باشد که انجام میشود.
- نوازش، در آغوش گرفتن، و بوسیدن را جایگزین شیردادن در شب کنید.
- یک برنامه منظم قبل از خواب را اجرا کنید که تمرکز کودک را از شیردهی به سمت فعالیتهای دیگر هدایت کند، مانند خواندن کتاب.
- در این مورد با کودکتان صحبت کنید و این روند را با عشق و حوصله برای او توضیح دهید.
ممکن است کودک شما در طول این دوره واکنش هایی نشان دهد که کاملاً طبیعی است. مانند عصبانیت، اضطراب، چسبیدن به آغوش و رها نکردن مادر و اضطراب جدایی. در طول این فرآیند با خود و کودکتان مهربان باشید.
اختصاص زمان زیادی به روند از شیر گرفتن، به شما این امکان را میدهد که روش های مختلفی را امتحان کنید و تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما و کودکتان بهتر است.