حساسیت کودکان نسبت به مواد شیمیایی، گل‌ها و حشرات: راهنمای کامل

آیا کودک شما به مواد شیمیایی، گل‌ها و حشرات حساسیت دارد؟ آلرژی و واکنش‌های التهابی پوستی می‌توانند ناراحتی برای کودکان و والدینشان ایجاد کنند. از جواهرات فلزی تا پمادها و ضدآفتاب‌ها، برخی محصولات ممکن است حساسیت پوست کودک شما را تحریک کنند. همچنین، آلرژی به گرده‌افشانی گیاهان و نیش حشرات در برخی از کودکان رایج است. در این مقاله، با علایم حساسیت کودکان به مواد شیمیایی، گل‌ها و حشرات آشنا شده و راهکارهای پیشگیری و درمان را می‌آموزید.
پزشکی
2 دقیقه مطالعه
حساسیت کودکان نسبت به مواد شیمیایی، گل‌ها و حشرات: راهنمای کامل

مواد شیمیایی موجود در موادی مانند جواهرات فلزی، رنگ لباس، پانسمان های چسبنده و چسب ها می‌توانند باعث واکنش‌های آلرژیک پوست شوند. به این واکنش و حساسیت التهاب پوستی می‌گویند. پوست کودک شما همچنین ممکن است به برخی از کرم‌ها، پمادها یا ضدآفتاب‌ها واکنش نشان دهد.

این حساسیت‌ها معمولاً خیلی خطرناک نیستند. اگر شما از یک خانواده با پوست حساس هستید، می‌توانید برخی از محصولات ضد حساسیت را روی ناحیه کوچکی از پوست کودکتان تست کنید.

تا جایی که ممکن است در منزل از محصولات تمیزکننده معطر یا خوشبوکننده هوا استفاده نکنید. برخی از این مواد ممکن است پوست بدن یا بینی کودک شما را تحریک کند.

حساسیت به گل‌ها، گیاهان و درخت

آلرژی به گرده‌افشانی گیاهان بسیار شایع است. علائم این آلرژی شامل آبریزش بینی، خارش چشم و بینی، عطسه و انسداد بینی می‌باشد. این آلرژی‌ها در ماه‌های بهار و تابستان، هنگام گرده‌افشانی گیاهان تشدید می‌شوند. برخی از کودکان ممکن است پس از دست‌زدن به چمن دچار التهاب پوستی شوند یا اگزما در آنها تشدید شود.

پیشگیری

  • در روزهای گرده‌افشانی یا روزهایی که باد می‌وزد پنجره‌ها و درها را بسته نگه دارید.
  • از فعالیت‌هایی که کودک شما را در معرض این حساسیت‌ها قرار می‌دهند، مانند چمن‌زنی، خودداری کنید.
  • پس از بازی در بیرون از خانه، از کودک خود بخواهید حمام کند یا دوش بگیرد، به خصوص اگر کودک شما احساس خارش دارد.

حساسیت به حشرات

نیش حشرات یکی از رایج‌ترین اتفاقات برای کودکان می‌باشد، به خصوص آن دسته از کودکان که بیشتر در طبیعت حضور دارند. معمولاً در ناحیه نیش‌خورده درد شدید همراه با گزش یا سوزش احساس می‌شود و رنگ پوست اطراف آن هم تغییر کرده و کمی هم متورم می‌شود. البته معمولاً درد در عرض چند ساعت از بین می‌رود.

پوست کودکان پس از نیش حشرات دچار تورم، جوش یا کهیر می‌شود. تعداد بسیار کمی از کودکان پس از نیش حشرات دچار حساسیت شدید (آنافیلاکسی) می‌شوند.

درمان نیش حشرات

  1. اگر نیش هنوز در پوست باقی مانده، در صورت امکان نیش را بیرون بیاورید.
  2. محل نیش یا گزش را بشویید.
  3. یک کیسه آب سرد را روی محل نیش یا گزش قرار دهید.
  4. اگر ناحیه نیش‌خورده بسیار خارش دار است، بعد از مشورت با پزشک به کودک خود ضدحساسیت بدهید.
منبع: روموکو

مقالات مرتبط

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از