تنبیه کودکان: راهنماییها و نکات برای تنبیه اثربخش و عادلانه
در این مقاله، با نکات و راهنماییهایی برای تنبیه کودکان (سن 3 تا 5 سال) آشنا خواهید شد. تنبیه کودکان امری پیچیده است و نیاز به روشهای صحیح و عادلانه دارد. با استفاده از این راهنما، میتوانید بهترین روشها را برای تنبیه اثربخش کودکان خود به کار ببرید و رشد سالم و سازگاری آنها را تضمین کنید.

اگر شما به عنوان والدین تصمیم گرفتید کودک خود را جریمه یا تنبیه کنید، لطفا به نکات زیر توجه کنید:
- هیچگاه فرزند خود را کتک نزنید، فریاد نکشید و با چهره عصبی با او برخورد نکنید. هر چقدر هم که عمل ناپسندی مرتکب شده، از این روش ها استفاده نکنید.
- هیچگاه به کودک خود توهین نکنید و مخالفت خود را با صدایی آرام و به طور خصوصی مطرح کنید نه در جمع.
- به یاد داشته باشید یک نوع تنبیه برای همه کودکان کارایی ندارد پس در این زمینه خلاقیت و ابتکار داشته باشید.
- هیچگاه مجازات غیر واقعی و خشونت بار را به عنوان تنبیه تعیین نکنید، مثلاً نگویید: "اگر دروغ بگویی پایت را میشکنم!"
- اگر کودک رفتاری ناشایست داشت، مجازاتش در حد سن و سال و نوع اشتباهش باشد. تا آن جا که امکان دارد قوانین کم باشد و مجازات انجام ندادنش هم کاملاً شفاف از قبل بیان شده باشد.
- اگر یکی از والدین تأثیر بیشتری بر فرزندان دارد به او نگویید اگر "بابا" به خانه آمد به او خواهم گفت! چون فرزند شما آرزو میکند که "پدر" به خانه برگردد.
- رفتار شما در چهره تان پیداست. هنگامی که مادری اخم می کند ممکن است کودک به او بگوید: مامان چرا داد میزنی! زیرا از نظر کودک دادن زدن تنها یک صدا نیست بلکه یک احساس است.
- در هنگام تنبیه هرگز شخصیت کودک را مخاطب قرار ندهید، بلکه کار و عمل او را نقد کنید. مثلا به او بگویید: من تو را دوست دارم ولی از فلان کار تو ناراحت شدم.