تشنج در کودکان: علائم، تشخیص و مدیریت
تشنج در کودکان یک موضوع مهم و حساس است که برای والدین نگرانی ایجاد میکند. در این مقاله، شما با علایم تشنج در کودکان آشنا خواهید شد و راههای تشخیص و مدیریت آن را خواهید فهمید. همچنین، نکاتی برای حفاظت از کودک در زمان تشنج ارائه خواهیم داد. با ما همراه شوید تا اطلاعاتی جامع و مفید در این زمینه به دست آورید.
تشنج، به دلیل تخلیه الکتریکیِ گروهی از سلول هایِ عصبی مغز، ایجاد می شود. این تخلیه الکتریکی همزمان، تغییراتی را در فعالیت ذهنی و رفتار فرد ایجاد می کند از کاهش توجه گرفته تا انقباض پرشی عضلات. تشنج یک بیماری نیست بلکه نشانه ای از آسیب یا بیماری است.
علایم تشنج در کودکان
- ممکن است کودک دچار عدم هوشیاری شود، یعنی اطرافیان را نشناسد و متوجه زمان و مکان نباشد. احتمالاً به صدا پاسخ نمیدهد و در نهایت بیهوش روی زمین میافتد.
- حرکاتی غیر ارادی در اعضای بدن کودک ظاهر میشود. این حرکات ممکن است قسمتی از بدن یا تمام اعضا را درگیر کند. مثلاً کودک به شدت دست و پا میزند، روی زمین میافتد، سر و چشمهای کودک به یک طرف بچرخد یا فقط یک دست یا یک پا حرکات شدیدی داشته باشد و این حالت معمولاً چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد. معمولاً این حملات کمتر از ۱۰ دقیقه طول میکشند.
- ممکن است کودک در زمان حمله کنترل ادرار خود را از دست بدهد.
- گاهی کودک به صورت ناگهانی رفتاری غیر عادی نشان میدهد مثلاً بدون آن که متوجه اطراف باشد، شروع به دویدن میکند.
- ممکن است کودک برای چند لحظه به نقطهای خیره شده و در این مدت متوجه اطراف نباشد.
والدین باید توجه داشته باشند که در زمان تشنج، هر شیئی که ممکن است به کودک آسیب برساند، باید جابهجا شود. در صورت بودن دستگاه اکسیژن، اکسیژنرسانی به کودک مفید است.