تأثیر حضور پدر و مادر بر رشد کودکان: راهکارهای مراقبت و استقلال

در ماه‌های اول زندگی، حضور مهربان و محبت آمیز پدر و مادر برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. این مقاله، به بررسی تأثیر این حضور و نیاز کودک به استقلال آنها می‌پردازد. در ادامه، با راهکارهایی آشنا می‌شوید که کودک را به تسلط بر این استقلال آموزش می‌دهد و به وجود شخصیت مستقل و قوی کودک کمک می‌کند.
احساس نسبت به خود
2 دقیقه مطالعه
تأثیر حضور پدر و مادر بر رشد کودکان: راهکارهای مراقبت و استقلال

در ماه‌های اول زندگی، حضور پدر و مادر برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. اما با این حال او نهایتاً باید، یاد بگیرد که وجود جداگانه و مستقل از شما داشته باشد. بنابراین خودخواهانه نیست که برای مراقبت از کودک‏تان، او را از سنین خیلی پایین به یک پرستار یا فرد دیگری عادت دهید. ممکن است شما به عنوان والدین مشغول کار باشید و پس از مدتی قصد داشته باشید به سرکار بروید. بنابراین، ضروری است که کودک به این موضوع عادت کند و یا به این واقعیت پی ببرد که می‌تواند به شخصی دیگر غیر از شما تکیه کند. برای راحتی شما و پرستار و همچنین راحتی خود کودک، راهکارهایی وجود دارد:

  1. همیشه به او بگویید قرار است که چه اتفاقی بیفتد حتی اگر کوچکتر از آن باشد که بفهمد.
  2. هنگامی که کودک خسته، گرسنه یا بیمار است پرستار جدید به او معرفی نکنید. زمانی از روز را برای این کار انتخاب کنید که کودک در بالاترین درجه هوشیاری و شادی باشد.
  3. هنگامی که پرستار جدید گرفته‌اید حتی اگر کار فوری دارید برای بیرون رفتن عجله نکنید. مقداری وقت صرف کنید و کودک را در حالی که پرستار جدیدش را برانداز می‏کند در آغوش بگیرید و سعی کنید که کودک بفهمد شما پرستار را دوست دارید.
  4. اگر لازم است که کودک‏تان را پرستار بخواباند، دقت کنید که کلیه جزئیات مربوط به برنامه خواب او را بداند تا کودک با شادکامی بخوابد.
  5. به پرستار کودک اسباب بازی‌هایی که کودک دوست دارد، بدهید تا با کودک این بازی‌ها را انجام دهد.

نکته مهم: اگر به کودک امکان اکتشاف دنیای خارج از خانه و برقراری روابط جدید با دیگران داده شود، رفتن او به مدرسه که اجتناب ناپذیر است، آسان‌تر خواهد شد و حس اعتماد به نفس کودک و اطمینان در رشد او تقویت خواهد شد. با راهکارهایی که ذکر شد اسقلال کودک نیز به مرور بهتر می‌شود.

منبع: کتاب "همه مادران سالم اند اگر..."

مقالات مرتبط

خشم در کودکان: علل و انواع آن در سنین ۱ تا ۵ سالگی
احساس نسبت به خود
12 تا 60 ماهگی
27 مهر 1401
علاقه کودک به غذا و لباس
احساس نسبت به خود
17 تا 21 ماهگی
16 مرداد 1403
رشد احساسات در کودکان
احساس نسبت به خود
17 تا 21 ماهگی
16 مرداد 1403
ترس از تاریکی
احساس نسبت به خود
32 تا 36 ماهگی
03 شهریور 1403
 پوشیدن لباس به تنهایی
احساس نسبت به خود
27 تا 31 ماهگی
03 شهریور 1403

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از