افزایش اعتماد بنفس کودکان

اعتماد به نفس سالم یکی از مهم‌ترین پایه‌های زندگی است که می‌تواند در دوران کودکی شکل بگیرد. در این مقاله، با اهمیت اعتماد به نفس در سلامت و رفاه کودکان آشنا می‌شویم و نقش آن در سلامت اجتماعی، ذهنی، رفتاری و هیجانی کودک را بررسی می‌کنیم. همچنین، راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان ارائه می‌شود تا آنان را برای آینده‌ای موفقیت‌آمیز آماده کند.
وظایف والدین
2 دقیقه مطالعه
افزایش اعتماد بنفس کودکان

اعتماد به نفس سالم یکی از مهم‌ترین پایه‌های زندگی است که می‌تواند در دوران کودکی شکل بگیرد. اعتماد به نفس نقشی کلیدی در سلامت و رفاه کودک و همچنین سلامت اجتماعی، ذهنی، رفتاری و هیجانی وی دارد و تاثیر چشمگیری بر چگونگی برخورد کودک با شکست‌ها، فشار همسالان و چالش‌های دیگری می‌گذارد که در طول زندگی بر سر راهش قرار می‌گیرد.

اعتماد به نفس در اصل به این معنا است که کودک خود را چگونه می‌بیند و چه نظری درباره خود و توانایی‌هایش در انجام دادن کارهای مختلف دارد. میزان عشق، حمایت، تشویق یا انتقادی که کودک از مهم‌ترین اشخاص زندگی خود مانند والدینش دریافت می‌کند، بر شکل‌گیری اعتماد به نفس در این دوران حساس اثر می‌گذارد.

اعتماد به نفس سالم برای کودکان بسیار مهم است، چرا که به آنان اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های جدید را امتحان کنند، خطرپذیر باشند و مشکلات و مسائل را حل کنند. چنین خصوصیاتی به نوبه خود موجب بهبود یادگیری و رشد کودکان می‌شود و آنان را برای آینده‌ای روشن و موفقیت‌آمیز آماده می‌کند. ویژگی‌های رفتاری مثبت زیر عموماً در کودکی که از اعتماد به نفس سالم برخوردار است، مشاهده می‌شود:

  • مستقل و بالغ عمل کردن
  • افتخار کردن به دستاوردها و موفقیت‌ها
  • پذیرش شکست و مسئولانه با آن برخورد کردن
  • امتحان کردن فعالیت‌ها و چالش‌های جدید
  • کمک کردن به دیگران در مواقع ممکن

راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان:

  1. احترام گذاشتن به کودک مانند درست و با احترام صدا زدن او. کودک را با القاب توهین آمیز یا تمسخر آمیز "پرفسور و...." صدا نکنید.
  2. تعیین ساعاتی برای با او بودن و در اختیار گذاشتن وقت مشخصی برای توجه به خواسته هایش. در آن زمان کارهایی که او پیشنهاد می دهد و دوست دارد را با هم انجام دهید.
  3. مواجه کردن و در معرض قرار دادن کودک به صورت تدریجی در جمع های خانوادگی بزرگ یا اجتماعات خارج از منزل. کودک کم کم از حالت خجالتی خارج می شود.
  4. بپذیریم که خود ما والدین کاملی نیستیم، پس انتظار کامل بودن و همیشه اول بودن را از فرزندمان نداشته باشیم.
  5. از نصیحت کردن بپرهیزید و استفاده از جملاتی همچون "می دانستم، دیدی گفت، از اول معلوم بود و..." را کنار بگذارید.
  6. به کودک فرصت دهید تصمیم بگیرد، انتخاب کند، نظر بدهد و یا به دلخواه کاری را انجام دهد.
منبع: روموکو

مقالات مرتبط

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از