آسیب‌های رفتاری والدین بر رشد مغز کودکان: راهکارهایی برای تربیت سالم

در این مقاله، با بررسی آسیب‌های رفتاری بر رشد مغز کودکان آشنا می‌شویم. اختلافات زوجین و تنش‌های حاکم در خانواده، دخالت والدین در امور شخصی، استفاده بیش از حد از تکنولوژی، مقایسه کردن کودک با دیگران و سرزنش‌های تند، همگی از جمله مواردی هستند که می‌توانند به رشد مغز کودکان آسیب برسانند. با مطالعه این مقاله، راهکارهایی نیز برای تربیت سالم کودکان خود خواهید آموخت.
وظایف والدین
2 دقیقه مطالعه
آسیب‌های رفتاری والدین بر رشد مغز کودکان: راهکارهایی برای تربیت سالم

اختلاف نظرها بین زوجین طبیعی است، اما اگر این اختلافات با تنش و دعواهای شدید در حضور کودکان رخ دهد، می‌تواند به نقاطی از مغز که مسئول احساس شادی، خوشحالی و نشاط در بزرگسالی هستند، آسیب جدی وارد کند. این نوع رفتار والدین می‌تواند باعث کاهش رشد مغز کودک شده و باعث افسردگی شود.

دخالت والدین در امور شخصی کودکان:

چنانچه والدین اجازه انجام کارهای شخصی را به کودک ندهند، قسمتی از مغز به نام "آمیگدال" خوب رشد نمی کند و پایه های اعتماد به نفس و جرات انجام کارهای مهم در بزرگسالی متزلزل می شود.

استفاده بیش از حد از موبایل، تبلت یا تلویزیون:

اگر کودک ساعت های طولانی و پشت سر هم با موبایل بازی کند علاوه بر چاقی، دیابت و پایین آمدن هوش کلامی و اجتماعی قسمتی از مغز که مسئول ارتباطات اجتماعی و ابراز احساسات است تحت تاثیر قرار می گیرد و به خوبی رشد نمی کند.

مقایسه کردن کودک با دیگران:

مقایسه کردن کودک با خواهر، برادر، دوستان و کودکان فامیل، آسیب زننده است. این کار حتی باعث می شود با کودکی که مقایسه شده است دچار تنش های ارتباطی شود، چرا که او را مسئول تحقیر و سرزنش خود می داند. این کار به رشد مغز کودک آسیب می رساند به طوری که ممکن است در بزرگسالی دچار نارضایتی از خود و افسردگی شود. تمایل به الکل و مواد مخدر در این افراد بیشتر دیده می شود.

سرزنش های تند و هیجانی:

وقتی از کودک کار یا رفتار اشتباهی سر می زند و والدین با خشم و دعوا با او صحبت می کنند و احتمالاً در به کار بردن کلمات دقت نمی کنند، آسیب شدیدی به ناحیه شنیداری مغز کودک وارد می شود، حتی در موارد شدید، این ناحیه دچار تورم می گردد که ممکن است حس شنوایی کودک تا چند ساعت یا چند روز متوقف شود.

متخصصین روموکو معتقد هستند مغز کودکان قابلیت انعطاف زیادی دارد. از هر زمانی که به اشتباه های تربیتی پی ببرید و روش تان را تصحیح کنید، فرصت ترمیم مغز و بهبود رفتار کودک امکان پذیر است.

منبع: روموکو

مقالات مرتبط

راه‌حل‌های کنترل مکیدن انگشت در کودکان
وظایف والدین
24 تا 48 ماهگی
12 آذر 1401
هنگام فحاشی کودک چه واکنشی نشان دهیم؟
وظایف والدین
30 تا 48 ماهگی
30 آذر 1401
افزایش اعتماد بنفس کودکان
وظایف والدین
36 تا 48 ماهگی
05 دی 1401
کودک سر به هوا
وظایف والدین
30 تا 60 ماهگی
22 آذر 1402
عبور از نوپایی به کودکی
وظایف والدین
24 تا 48 ماهگی
24 آبان 1402

اپلیکیشن روموکو

ما مطمئن هستیم که بهترین ایده ها را برای زمان بازی، محتوای جدید و بینش در مورد رشد کودک خود خواهید یافت.

دریافت از